Activas, ideólogas, incansables (a veces con ideas de bombero). Si no nos encuentras por aquí, búscanos en alta montaña!! Algunas hemos sido presidentas de la comunidad de vecinos, que también da prestigio. Esperamos que disfruteis con nuestro blog, tanto como nosotras disfrutamos creándolo. Por cierto! Encantadas de conocerte!

miércoles, 4 de julio de 2018

LA CARAMBOLA DE L'HOSPICI - Sortida Geocachers

Geocaching: La carambola de l'Hospici - Sortida Geocachers


El mapa geocacher

Vivim a l'època de la tecnologia, mirem on mirem, els dispositius electrònics formen part del nostre dia a dia: mòbils, consoles, tablets, gps,...
En aquesta sortida hem volgut treure profit d'aquesta invasió barrejant la natura, la cultura del nostre municipi, aquests petits aparells viciosos i, sobretot,  diversió en estat màxim.

*Què és el geocaching? 
És un joc mundial on els jugadors busquen i amaguen catxés (tota classe de contenidors) sobretot en llocs d'interès. Aquests amagatalls es registren a la pàgina oficial de  Geocaching  indicant les coordenades obtingudes a través d'un dispositiu GPS i una petita explicació de la zona a visitar. 

*Què són les coordenades?
Són una sèrie de números, obtinguts a través d'unes línies imaginàries dibuixades sobre la superfície del planeta Terra, en vertical (meridians, mesuren la longitud) i horitzontal (paral.lels, mesuren la latitud) per poder localitzar un punt exacte.

*Què és un dispositiu GPS?
El seu significat és Sistema de posició global i ens permet obtenir la posició exacta que volem saber mitjançant una xarxa de satèl.lits que hi han orbitant al voltant del planeta. Aquesta posició la sabem en forma de coordenades.

Doncs bé, sabent aquests punts clau, podem donar inici al nostre joc!!!

El punt de sortida el fem al parc de Can Serra de Vacarisses, on escalfem motors buscant un animaló una mica sospitós que ens explicarà les normes del joc.

Anna troba el Dinosaure

El Dinosure amaga en el seu interior una llista que reparteix a tots els assistents en tres grups. Cada grup té un parell de trossos de paper que formen un mapa, on hi han escrites unes coordenades. Agafem els dispositius i cada grup introdueix la sèrie numèrica que li pertany.
Caminem a través de la urbanització fins a començar a enfilar-nos per la muntanya. Els grups no triguen a separar-se. Ens trobem a la Serra de l'Hospici, la qual ens amaga raconets amb molta història.

Tots cap a la Serra de l'Hospici
Fent els corriols
Bones vistes de Montserrat

El GPS indica el punt al qual hi ha el catxé amagat, però a l'estar a la muntanya, no et marca el camí que has de seguir per arribar. El Dinosaure ha treballat molt aquella nit i a tots els encreuaments hi ha posat fites per indicar el camí correcte a seguir.

Tenim tres parades, tres tresors amagats, tres racons peculiars. Tots els grups passaran pels tres punts, però en diferent ordre.

Hostal de l'Hospici (41º35'23.2''N 1º53'17.0''E)
Restes de murs de pedra ens fan saber que anys enrera hi va haver un Mas, una casa o un hostal on poder fer parada. No es troba gairebé res d'informació sobre aquesta edificació.
Aquest és el primer punt on poder amagar un dels nostres catxés. Una pista? Mireu i busqueu bé, aquest catxé no pateix cap sequera.
Una vegada trobat, un nou tros de mapa ens dirigeix cap a les següents coordenades.

Grup 1 a l'Hostal de l'Hospici
Grup 2 cap a l'Hostal
Grup 3 signant el logbook

Font de l'Hospici (41°35'17.5"N 1°53'02.1"E) 
Zona d'aigua, i com a tal, zona de fonts. No molt lluny trobem aquesta preciosa font torrencial. Un preciós raconet que algú mima i manté polit. Un petit corriol que passa desapercebut, porta a una primera zona de descans amb una tauleta i seients de pedra. Quan dic de pedra, ho dic textualment, pedres ben grans que fan d'aquest espai una saleta ben acollidora. Una mica més endavant, la Font de l'Hospici.
Per a nosaltres el segon amagatall. La pista? A aquest no fa falta que el podin cada hivern.
Agafem el tros de mapa i a buscar les últimes coordenades.

La saleta
Trobat!!!
És aquí!!!

Puig de l'Hospici (41º35'00.2''N 1º53'21.5''E)
Ens trobem a una serra, així que hi ha d'haver el punt més alt. Al Puig de l'Hospici hi trobem un punt geodèsic, un altre enigma per desxifrar.
Què és un punt geodèsic? Doncs té molt a veure amb el joc que estem realitzant. Aquests punts formen part d'una xarxa de triangles que ens aporten coordenades exactes i ens indiquen l'altitud sobre el nivell del mar on es troben. El Puig de l'Hospici està situat a 518m.
Punt idoni d'amagatall pel nostre últim catxé. Vinga va, no falta que la demaneu. La pista és... On es troba el pi?

Puig de l'Hospici
Punt geodèsic
Buscant el catxé
Aaaaaah!! Estava aquí!!!

Acabat el joc i ben carregats de diversió, tornem al parc de Can Serra on familiars ens han preparat un bon avituallament per recuperar les forces perdudes.

(Per tenir una explicació més detallada dels racons de la Serra l'Hospici, us deixo l'enllaç del blog d'una de les nostres cabretes Edat Mitjana de Vacarisses)

Avituallament amb molt d'amor

Les cabretes exploradores!!

No dubteu en passar una bona estona entre natura i tecnologia, la carambola de l'Hospici us espera!!! 


Fonts de recerca:

1 comentario:

  1. Un dia molt chulo i divertit,una forma diferent de esrar a la natura amb els petits de la casa

    ResponderEliminar